keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Tuoretta kalaa kalastajalta

Arpavoittajana vietin kerran viikonlopun Haikon kartanossa Porvoon lähellä. Molempina iltoina "nautin" siellä illalliseksi kala-aterian, jonka hinta olisi ollut ilman voittoa 180 markkaa eli nykyrahassa noin 40 euroa.

Ensimmäisenä iltana oli "jokinieriää", joka maistui vahvasti mudalle. Toisena iltana piti olla "meren herkkua". Se oli vahvasti mudalle maistuvaa kirjolohta, jonka seurana oli kaksi katkarapua. Haukuin kokin pystyyn siihen paikkaan. Perämeren rannalla olen tottunut tuoreeseen kalaan. Toisinaan kalastajaystäväni on tuonut ovenripaan niin tuoretta kalaa, että ovat lähteneet tiskialtaassa vielä uimaan. Eivätkä ikinä maistu mudalle.

Euroopan Unionin oikeistoporvaristo on kieltänyt kalan myynnin suoraan veneeltä. Miksi suomalaisten pitäisi noudattaa sitä? Minulla on hyvä kokemus Välimeren maiden kalahalleista, joissa on hirvittävä mädäntyvän lihan ja kalan löyhkä. Mutta pakkoko suomalaisten poliitikkojen on olla niin lammasmaisia, että hyväksyvät EU:n kaikki idioottimaisuudet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti