keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Pohjois-pohjalainen ohrarieska

Pohjois-pohjalainen ohrarieska

Keittiömestarin urallani tein uuden aluevaltauksen. Paistoin aitoja pohjois-pohjalaisia ohrarieskoja maitopohjalle. Aloittelijalle rieskan teko on kymmenen kertaa vaikeampaa kuin pizzan teko, mikä käy tuosta vain. Rieskataikina on kuin liisteriä: se tarttuu kulhoon, käsiin, leipomisalustalle, uunilapiolle ja vielä uunipellillekin. Vasta kypsänä ongelmat loppuvat. Ohut metallinen pizzalapio on välttämättömyys, mutta tarvitsee kaverikseen muovisen taikinaveitsen.

Vaikka leivän muoto ei ole em. syistä täydellinen, mutta maku on kuin sukulaiseni Holapan Kauppahallin myyntikojusta ostetulla. Siis eri luokkaa kuin suurleipomoiden "rieskat" marketeissa. Siksipä aion jatkaa rieskan tekemistä.

Uunin loppulämmössä kypsyivät vielä maustetut sian kylkiluut ja ranskanperunat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti