Oulun yliopisto vapaan markkinatalouden kynsissä
Alan vähitellen uskoa salaliittoteorioihin. "Vapaa" markkinatalous ei olekaan niin vapaata, kuin porvarilliset tiedottimet meille uskottelevat. Viimeisten 30 vuoden aikana, jolloin "vapaa" markkinatalous vapautui kommunismin aaveesta, länsimaissa on tapahtunut ihmeellistä kehitystä, mikä ei ollenkaan tue "vapaan" markkinatalouden käsitettä.
Bilderbergin salaisissa kokouksissa on sovittu anglo-amerikkalaisen imperialismin etupiirijaoista. Jo kylmän sodan aikana USA esti kaikenlaisen kaupankäynnin Neuvostoliiton vaikutuspiirissä olevien maiden kanssa - myös Suomen, kun oli kysymys strategisisista tuotteista. Itse en pystynyt tilaamaan Amazonista joitakin vähäisiä elektroniikkakomponentteja, vaan ne piti hankkia Japanista ja Hong Kongista. Nykyään sama kielto Neuvostoliittoa kohtaan on siirretty koskemaan Venäjää.
Ihmettelimme aikoinaan, miksei Nokia toteuttanut kosketinpuhelinhankettaan, vaan möi lisenssit ja patentit USA:n Applelle. Nokian johtaja Jorma Ollila sai tästä hyvästä ainakin 30 miljoonaa euroa kultaisena kädenpuristuksena.
Nyt Suomessa ihmetellään, miksei Suomessa toteuteta valmista koronanenärokotehanketta. Valtio ei ole antanut hankkeelle euroakaan. Sen sijaan tilataan USA:sta Pfizer-rokotteita yhä suurempia määriä. USA siis sanelee Suomen kehitysmahdollisuudet. Vastikään Itä-Suomessa järjestettiin vähin äänin USA:n Hornettien sotaharjoitukset. Eipä taida olla kenelläkään epäilystä siitä, miltä taholta uudet sotakoneet hankitaan. Suomi on täydellisesti joutunut USA:n pihtiotteeseen! Perussuomalaisillakaan ei ole siihen mitään sanomista; jumputetaan jatkuvasti vain pakolaisista, joilla ei ole mitään merkitystä Suomen kehityksen kannalta.
Siirrytäänpä seuraavalle tasolle eli Suomeen. USA:n määräyksestä Suomessa ei saa kehittää mitään huipputeknologiaa. Se asettaa ahtaat rajat yliopistojen toiminnalle. Aalto-yliopisto on kapitalistien lellikki, joka saa suurimmat tuet. Oulu ja Oulun yliopisto on lueteltu pohjoiseen periferiaan, jonne ei oikeastaan kuulu muuta kuin porotalous ja turismi. Niinpä Oulun yliopisto on joutunut kovaan puristukseen. Ensiksi lopetettiin rakennustekniikan osasto, koska turismi ja porotalous eivät sitä tarvitse. Käytännön syistä se lopulta jouduttiin osittain palauttamaan.
Avaruustiede on 2030-luvun huipputeknologian kehitysalueita, joiden varassa Oulukin olisi voinut nousta huipulle. Voi olla niin, että jo USA on kieltänyt Suomelta liian kehittymisen, mutta ainakin Helsingin kapitalistit ja porvarit torppasivat sen. Tähtitiede kuten yhteiskuntatieteet on lopetettu Oulusta. Minä olen niitä harvoja, jotka ovat saaneet laajan talous- ja yhteiskuntatieteellisen koulutuksen Oulun yliopistossa. Ja sehän kyllä näkyy nykyajan nörtteihin verrattuna. Todennäköisesti Helsingin kapitalisti- ja porvaripiireissä on annettu Oulun yliopistolle hiljaisen näivettymisen ohjeet. Mikään järjellinen syy ei voi perustella Oulun yliopiston siirtymistä Raksilan markettien takapihalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti