Minusta olisi todella helpottavaa, jos viimeinkin päästäisiin eroon kaksi tuhatta vuotta ihmiskuntaa rasittaneesta juutalaisperäisestä uskonnosta. Muinainen tieteellinen ajattelu oli Kreikassa parhaimmillaan 600 vuotta ennen nykyistä ajanlaskua. Sen jälkeen yli 2200 vuotta kestänyt uskonnollissävytteinen ajattelu pimensi länsimaista ajattelua. Siitä saastasta pitäisi päästä jo eroon! Pelkkää kehityksen jarrua se on ollut jo 400 vuotta!
Jos halutaan päästä täysin eroon kristillisestä vaikutuksesta, niin ajanlaskukin pitäisi muuttaa. Puhuttaisiin esihistoriallisesta ja historiallisesta ajanlaskusta sen mukaan, milloin ensimmäiset ajallisesti määriteltävissä olevat tekstit on kirjoitettu. Nyt elettäisiin siis jotakin vuotta 5300. On ikävää lukea historiaa ennen ajanlaskua, kun vuodet juoksevat nurinpäin.
Niin,
ja päästäisiin eroon myös vuoden nolla ongelmasta. Ne, jotka aina
viisastelevat siitä, että vuosituhat, vuosisata ja vuosikymmen alkaa
aina ykkösestä, ovat todellakin oikeassa, sillä vuotta nolla ei ole
koskaan ollut olemassa. Vuodesta yksi ennen ajanlaskua siirryttiin
suoraan vuoteen yksi, koska kristinuskon perustajat ja vallassa olleet
eivät tunteneet nollaa. Siinä se kristinuskon syvällinen viisaus!
Tämä ajatus tuli siitä mieleeni, kun kristityt väittävät, että kristinusko on ollut Suomessa lähes ikiajat. Eipä ole ollut, vaan se tuotiin tänne väkipakolla. Suomalaisten luonnollinen ja rauhallinen usko luonnonvoimiin tuhottiin ja sen kannattajia tapettiin vielä 1700-luvullakin.
Nykyisten valtauskontojen synty liittyy oleellisesti maatalouden tulemiseen ihmiskunnan pääelinkeinoksi. Kun ihmiskunta siirtyi noin neljä tuhatta vuotta sitten metsästäjä-keräilijä- ja paimentolaistaloudesta maatalouteen, niin tapahtui seuraavat asiat: muodostui yksityisomistus, valtiolliset rakenteet, nainen ja eläimet alistettettiin miehen valtaan, sodankäynnistä tuli säännöllinen toimintamuoto. Lisäksi maatalous on vahvasti luonnonilmiöistä riippuvainen.
Uskonto oli kuin liimaa, jolla kaikki nämä osaset kytkettiin yhteen. Kaikki nykyiset valtauskonnot ovat tältä ajalta peräisin. Koska nykyinen yhteiskunta ei ole enää niin riippuvainen samoista asioista kuin neljä tuhatta vuotta sitten, niin uskonnon vaikutusvaltakin vähitellen murenee. Muuten olen sitä mieltä, että juutalaisen Raamatun jumalan Jahven esikuvana on ollut Mesopotamian kuningas Hammurapi ja Jeesuksen esikuvana sumerilaisten puolijumala Gilgameš.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti