torstai 18. elokuuta 2022

Sodankäynnin matematiikasta

Sodankäynnin matematiikasta

Paljon aikaisemmin kuin Venäjän diktaattori Vladimir Julma oli päättänyt tehdä "erikoisoperaationsa" Ukrainan Venäjän hallitsemille separistialueille, olin kirjoittanut blogijutun sodankäynnin talousmatematiikasta. Sen mukaan sodan voittaa aina taloudellisesti vahvin osapuoli. Tilannetta muuttaa se, että isänmaataan puolustava osapuoli on vahvoilla. Sen osoitti jo ateenalaisten voitto Persian kuninkaan Xerxeen armeijasta Marathonin taistelussa 490 eaa.

KGB:n agentti Vladimir Putin ei todistettavasti hallitse sodankäynnin matematiikkaa. Hän on jo nyt ylittänyt Venäjän armeijan ase- ja miesvoiman uusiutumiskyvyn ja joutuu turvautumaan vanhempaan vuosikertaan ja miesvoiman osalta liian nuoriin.

Venäjän sodankäynnin voimavarat ovat jo äärirajoilla. Putinin talousajattelun kyvyttömyyttä osoittaa lisäksi se, että hän laati lain ulkomaisten "agenttien" kieltämisestä. Sen vaikutuksesta maasta on lähtenyt yli tuhat modernin teknologian yritystä ja kymmeniä tuhansia korkeimman tason työntekijöitä. Tätä menoa Vladimir Julma palauttaa Venäjän keskiaikaiselle tasolle.

Seuraavaksi katsotaan, ovatko Kiinan presidentin Xi Jinpingin taloustiedot paremmalla tasolla. Oma arviointini on, ettei hän ripustaudu Vladimir Putinin epäonnistuneeseen politiikkaan, koska hänellä on koko muu maailma voitettavanaan USA:n valtapiirin ulkopuolella.

Luulevatko rikkaat EU- ja NATO-maat, että Kiina, Intia ja koko muu riistetty maailma olisivat unohtaneet historiansa? Tässä suhteessa Venäjä on susi lammasten vaatteissa kuten toisessa maailmansodassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti