Tässä pizzassa on eri tuhdit ainekset kuin pitserioissa. Durum-taikinalevyn päälle levitin tehosekoittimella tomaattimurskasta, punasipulista, valkosipulista ja mausteista tekemäni massan. Päällä on kinkkusuikaleita, salamimakkaraa, oliiveja, mozzarella-juustoa ja pepperoneja. Se on yksi parhaiten onnistuneita pizzojani.
Tänään se ilonpäivä koitti, kun lähdin kävellen asioille ja kyläilemään kauniissa auringonpaisteessa. Säästökuopasta ostin tuoreita norsia ja myös tarvikkeet tulevaa borštš-keittoa varten. Viimeksi olin syönyt paistettuja norsia 1950-60-luvulla äidin laittamana. Jo 5-vuotiaana kävin ostamassa norsia Karjasillan kalatorilta. Norressa on hienostunut maku, kuten maivassa ja muikussa, ehkäpä vieläkin parempi. Onhan se lohen sukua. Muuten, valurautainen paistinpannu ja -lasta ovat vielä äidin perua.
Vasemmalla on borštš-keittoa moneksi päiväksi, mutta huominen ruoka on oikealla. Mikä se on? Se oli ilmestynyt ovenripaan, kun olin asioilla Oulun keskustassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti