Minulle on muodostunut Suomen Postin ja sen työntekijöiden jatkuvasta luokkataistelusta samanlainen mielikuva kuin Englannin pääministerin Margaret Thatcherin taistelusta Englannin ay-liikettä vastaan vuosina 1979 - 1990. Tavoitteena oli murtaa ay-liikkeen vastarinta ja yksityistää julkisia palveluja.
Yksityistämisille on käynyt niin kuin voi odottaakin. Kustannukset ovat kohonneet, mutta palvelujen laatutaso on romahtanut, koska tärkein asia on ollut tuottojen aikaansaaminen sijoittajille. Näin on käynyt ainakin vesihuollossa ja rautatieliikenteessä. Se on korruptoituneitten porvaripuolueitten aikaansaanosta.
Suomessa kokoomuspuolue pyrkii samaan, koska sen korruptoituneita poliitikkoja on palkattu kapitalistien yrityksiin. Nyt näyttää siltä, että Posti on otettu sillanpääasemaksi taistelussa kapitalistien ja työväenluokan välillä.
Postin johtoon on palkattu kovapintaisia porvareita, joiden tehtävä on nujertaa ay-liikkeen vastarinta. Onhan sinänsä selvää, kun porvarit ovat antaneet lähes 20 jakeluyritykselle oikeuden poimia rusinat pullasta, että Posti joutuu vaikeuksiin.
Käymme siis tällä hetkellä äärettömän kovaa luokkataistelua kapitalistien ja työväenluokan välillä, mutta tiedotusvälineet ovat porvariston hallussa. Sama ongelmahan on myös tulo- ja varallisuuserojen kasvamisen julkisuudessa. Ne ovat 1990-luvulta lähtien voimakkaasti kasvaneet, mutta sitä yritetään voimakkaasti pimittää. Kapitalistit ovat saaneet Suomessa ja Euroopan Unionissa voimakkaan niskaotteen työväenluokasta. Siihen vaikuttaa myös se, että liian monet kuvittelevat olevansa sivussa asiasta.
Suomessa kyllä porvareita riittää joka lähtöön. Niillähän on oma työväenpuoluekin - perussuomalaiset. Siitä puolueesta on kuitenkin työläisen turha hakea luokkataistelutilanteessa apua, koska sen ideologia on ahtaan kansallishenkinen pikkuporvarillisuus.
Kun "reaalisosialismi" romahti 1990-luvun vaihteessa, niin maailman keinottelukapitalismi katsoi tilaisuutensa tulleen ja rupesi entistä äänekkäämmin vaatimaan yhteiskunnan "holhoamisen" purkamista ja tien avaamista "vapaalle" markkinataloudelle.
Nyt tarvitaan Karl Marxia apuun. Hän tutki 1800-luvun puolivälin jälkeen kehittyneimmän "vapaan" markkinatalouden eli Englannin talousrakenteita.
Hän tuli kuuluisiin johtopäätöksiinsä: pääomat kasaantuvat yhä harvempiin käsiin, tuotantovoimat keskittyvät yhä suurempiin yksiköihin ja yhteiskunnallinen eriarvoisuus kasvaa. Näin on käynyt uudelleen koko maailman mittakaavassa.. Tulo- ja varallisuuserot kasvavat koko ajan. Tietotekninen vallankumous on vain sumentanut ihmisten kykyä nähdä tapahtunut kehitys. Nyt vasta ilmasto-ongelmien kasvamisen myötä aletaan vähitellen havaita, mitä kaikkea muuta näiden 30 vuoden aikana on tapahtunut.
Nyt se sitten nähtiin, kuinka kapitalistit ja porvaristo käyvät tosi hyökkäykseen työväenliikettä vastaan. Ammattiyhdistysliike on työväen viimeinen linnake kapitalistien hyökkäyksiä vastaan. Punapääoma hävitettiin typerällä toiminnalla maailmanmarkkinoilla ja myös Sumessa.
Työväen tiedotusvälineet katosivat, kun poliittinen toiminta alkoi harhailla jossakin punavihreässä haavemaailmassa irrallaan työväen reaalimaailmasta. Jos nyt vielä menetetään ay-liikkeenkin vaikutusvalta, niin palataan lähtöruutuun 1800-luvulle, jolloin kapitalistien mielivalta rehotti ja työväenluokka oli aseeton.
Silloin Karl Marx ja Friedrich Engels loivat ideologian, joka nosti työväenluokan kurjuuden suosta? Miksi siitä on luovuttu?
Minulla on 50 vuoden kokemus maalaisliitto/keskustapuolueen käyttämistä poliittisista menetelmistä. Niistähän on tullut sanontakin: kepu pettää aina. Keskusta ei ole (enää) keskusta, vaan aidosti porvaripuolue. Se nähtiin selvästi Juha Sipilän puheenjohtaja- ja pääministerikaudella. Kautta historiansa puolue on ollut maaseudun isäntäpuolue, joka on halvekinut ja nujertanut työväenliikettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti