Syksyn vihannessadosta voi luoda mitä tahansa terveellisiä herkkuja. Tässä tuhti vihannesgratiini, jonka alkuperäinen ohje oli pataruoka. Sen rungon muodostavat eri kaalit: kukkakaali, parsakaali ja lehtikaali. Vahvan itämaisen maun sille antavat inkivääri, juustokumina, sinapinsiemenet ja chilirouhe. On turha väittää, että vihannekset ovat mauttomia. Ruokamäärä on yksinäiselle ihmiselle suuri, mutta kun aineksiin kuului vielä papujakin, saattaa olla hyvä syy syödä sitä yksin. Mutta on maukasta.
Olen jo valmistautunut myös lintujen ruokintaan. Niitä onkin käynyt jo runsas määrä ilahduttamassa elämääni. Olen myös ostanut jo kanervat. Kunhan haen vielä metsästä jäkälää ja kuusenhavuja, niin olen valmis vastaanottamaan talven.
Lintukuvassa on hyvä asetelma. Naarasfasaani katsoo kateellisena, kun talitiainen herkuttelee pähkinöillä. Koirasfasaani valvoo tarkkana, ettei kukaan pääse yllättämään. Syytä onkin, sillä naapurissa asuu kaverini Werner-kissa. Viime talvena seurasin jännitysnäytelmää, kun oravapariskunta oli samalla paikalla syömässä. Onneksi vanha kissa (jo 16-vuotias) ei saanut niitä kiinni. Minun luona kissa on tykännyt nahkiaisesta ja kermajuustosta eniten.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti